NLUUG
Postbus 8
3740 AA  Baarn
tel: 035 - 5436901 
fax: 035 - 5436731 
e-mail: info@nluug.nl


Persbericht

28 mei 2003
Inhoud

GUIDO VAN ROSSUM ONTVANGT NLUUG AWARD

Het bestuur van de NLUUG, de vereniging van professionele Unix gebruikers in Nederland, is verheugd te annonceren dat het heeft besloten de NLUUG award 2003 toe te kennen aan de bekende Nederlandse onderzoeker en software-ontwikkelaar Guido van Rossum.

De heer Van Rossum ontvangt de award als blijk van erkenning en waardering voor zijn bijzondere verdiensten voor de gemeenschap van gebruikers van Unix en open systemen. Guido van Rossum is bedenker en ontwikkelaar van de programmeertaal Python. Deze taal kent inmiddels een grote gebruikersschare (zie ook www.python.org) en wordt standaard meegeleverd bij bijvoorbeeld RedHat Linux, MacOS X en diverse UNIX implementaties. Er zijn vele boeken over Python verschenen; Python is de kern van enkele bekende open source software producten zoals het Zope content management systeem voor web servers.

De NLUUG-award is uitgereikt tijdens de halfjaarlijkse NLUUG conferentie op 22 mei 2003 in "De Reehorst" te Ede.

De NLUUG award wordt onder auspiciŽn van het NLUUG bestuur toegekend aan individuen of instellingen die op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de verbetering of bevordering (van het gebruik) van Unix en open systemen.

Eerdere NLUUG-award ontvangers waren Piet Beertema, die aan de wieg stond van het Internet in Europa en de UNIX en security expert Wietse Venema, auteur van de onder andere de TCP-wrappers en de mailserver PostFix.
 

Meer informatie Over NLUUG

De NLUUG is de vereniging van professionele Unix gebruikers in Nederland. De primaire doelstelling van de NLUUG is om dat professionele gebruik te bevorderen. Neem voor meer informatie over de NLUUG contact op met het NLUUG bureau of zie www.nluug.nl.