NLUUG
Postbus 8189
6710 AD  Ede
tel: 0318 - 694416 
fax: 0318 - 693365 
e-mail: info@nluug.nl


Persbericht

21 februari 2006
Inhoud

Brief aan stichting Brein

De Nederlandse Unix Gebruikersgroep heeft het initiatief genomen voor een kritische open brief aan de Stichting Brein. De stichting Brein zegt in diverse publicaties (waaronder de recente folder "piraterij op de werkplek") dat het kopieren van software verboden is.

Daarbij wordt geen melding gemaakt van het feit dat kopieren bij open source software juist wel expliciet is toegestaan. Brein lijkt hierdoor grote open source projecten als Linux en OpenOffice.org in een illegaal licht te plaatsen.

De brief is ondertekend door vertegenwoordigers van open source software en door bedrijven, burger- en consumentenorganisaties die een groot publiek belang zien in het bestaan van dit soort software. Tot de ondertekenaars behoren hcc, consumentenbond, Bits of Freedom en XS4ALL.

Daarnaast hebben zich organisaties gemeld die de brief ook ondersteunen.
 

Meer informatie Over NLUUG

De NLUUG is de vereniging van professionele Unix gebruikers in Nederland. De primaire doelstelling van de NLUUG is om dat professionele gebruik te bevorderen. Neem voor meer informatie over de NLUUG contact op met het NLUUG bureau of zie www.nluug.nl.


Gewijzigd: 21 februari 2006(jc)