Slim vest met realtime edge-computing

Spreker: Jos Bredek

Abstract

In onze maatschappij worden hulpverleners helaas steeds vaker lastiggevallen. Politie-, brandweer- en ambulancepersoneel kan soms niet ongemoeid hun werk doen. Of, nog erger, wordt bedreigd in actie. Dit gegeven en de technieken van 5G, resulteerden in de 5G-studentbattle van november 2020 tot het idee van een slim vest.

Het slimme vest, met weinig fysieke ruimte, is niets anders dan het standaardvest van de politie uitgebreid met een aantal kleine componenten (zoals een camera en modem). Met een pipeline aan technieken, zoals H.264, RTP, Gstreamer, objectdetectie met AI (Yolo), 5G edgecomputing (op VMware clusters) en virtuele GPU’s, kan dit vest waarschuwen voor dreigingen vanuit de rug. Hoe deze keten is opgezet én hoe deze in (vele!) andere omstandigheden kan worden gebruikt is de kern van deze lezing.

Biography

Jos Bredek is sinds 15 jaar werkzaam als docent/onderzoeker aan de Hanzehogeschool. Daarvoor werkte hij als netwerkspecialist en -architect bij Rabobank en KPN.

Als docent van de Network & Security major van de HBO-ICT opleiding van de Hanze geeft hij vakken op het gebied van computerarchitectuur, besturingssystemen, computernetwerken en beveiliging. Als onderzoeker werkt hij (in 5Groningen) samen met studenten en de beroepspraktijk aan het ontwikkelen van innovatie toepassingen met 5G.

Jos is door de Hanzehogeschool genomineerd voor de landelijke docent van het jaar 2022-verkiezing.

voorjaar 2022

2024-05-22
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede