Webinar Mark Loman

 
Donderdag 29 oktober 2020
 
Webinar Mark Loman
 

Aankondiging

Door de Covid-19 maatregelen ziet de NLUUG er voorlopig vanaf om een fysieke conferentie te organiseren. Dit is de eerste van een reeks webinars die in plaats daarvan maandelijks gaan organiseren.
20:30 Opening avond en voorstellen spreker
20:35 Presentatie Mark Loman
21:20 Mogelijkheid tot vragen
22:00 Sluiting avond

Bio Mark Loman

Mark Loman werkt als Director Engineering bij Sophos. Als ethisch hacker met een passie voor informatiebeveiliging houdt Mark toezicht op een team van ervaren ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor het leveren van praktische oplossingen. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft Mark een scherp oog voor het bouwen van effectieve technologie dat (zonder virushandtekeningen of machine learning) de bedreigingen van morgen kan stoppen. Met diepgaande kennis van de complexe werking van moderne computers – en de daarop draaiende software – past het team van Mark soms onconventionele methoden toe om systemen een voor malware onherbergzame plek te maken. Al spreken hun vangrails rondom code-uitvoering en de verharding van het geheugen tegen exploits niet direct tot de verbeelding, ze maken een inbraak een heel stuk lastiger. En als een aanvaller ransomware weet uit te rollen, draait de op gedrag gebaseerde CryptoGuard-engine van Mark’s team binnen een seconde de effecten terug. Wereldwijd beschermt hun software met veel succes miljoenen computers bij grote en middelgrote bedrijven, maar ook in ziekenhuizen en bij mensen thuis. In 2007 richtte Mark SurfRight op, een beveiligingsbedrijf dat vooral bekend staat om zijn tools HitmanPro en HitmanPro.Alert. Sophos heeft SurfRight in 2015 overgenomen.

Abstract

Mark laat in een gedetailleerde presentatie zien hoe ransomware-aanvallen momenteel plaatsvinden. Vanuit een blue-team-perspectief gebruikt deze presentatie geanonimiseerde telemetrie van real-world aanvallen om enkele nieuwe technieken te illustreren waarmee hackers interactief bedrijven en instellingen proberen af te persen – waaronder een grote zorgorganisatie.

 
 
 
2023-06-30
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede