Webinar Matthew Hodgson

 
Donderdag 19 november 2020
 
Webinar Matthew Hodgson
 

Aankondiging

Door de Covid-19 maatregelen ziet de NLUUG er voorlopig vanaf om een fysieke conferentie te organiseren. Dit is de tweede van een reeks webinars die in plaats daarvan maandelijks gaan organiseren.
20:30 Opening avond en voorstellen spreker
20:35 Presentatie Matthew Hodgson
21:20 Mogelijkheid tot vragen
22:00 Sluiting avond

Bio Matthew Hodgson

Matthew Hodgson is mede-oprichter van Matrix.org en een van de hoofdontwikkelaars van Matrix. Hij blogt en presenteert regelmatig over Matrix en laat op matrix.org zelfs zien hoe iedereen in een half uurtje een complete Matrix-server kan opzetten, inclusief integratie met Jitsi.

Abstract

Matthew Hodgson gaat ons alles te vertellen over Matrix. Matrix is een open source project voor realtime communicatie. Het is te gebruiken als protocol voor instant messaging zoals Signal, Telegram of WhatsApp, hiervoor is de app Element beschikbaar voor elk (?) platform. Maar Matrix kan in feite elk soort bericht transporteren, waardoor je het ook kunt inzetten om te communiceren met andere platforms zoals Signal, Telegram en WhatsApp (al zitten er aan die laatste wel wat haken en ogen). Het is decentraal van opzet, dus iedereen kan z'n eigen server opzetten, net als in de wereld van e-mail. In Frankrijk moet Matrix binnen afzienbare tijd het enige platform zijn voor overheidscommunicatie, en de Duitse defensie is inmiddels ook die weg ingeslagen.

 
 
 
2023-06-30
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede