Decentralized Future

Johan Pouwelse werkt met zijn onderzoeksgroep Tribler aan technieken om een decentraal internet mogelijk te maken, zonder afhankelijkheid van dominante marktpartijen.

Het Tribler-lab van de Technische Universiteit Delft heeft een nieuwe app uitgebracht die laat zien hoe de muziekindustrie een revolutie teweeg kan brengen. Met BitTorrent, een blockchain en cryptocurrency, heeft het streamen van muziek geen tussenpersonen meer nodig.

Over de spreker

Johan is wetenschappelijk directeur van het grootste blockchain Lab van Europa. Hij begon in 2007 Distributed Ledger Research en richtte de Blockchain-lab.org op aan de Technische Universiteit Delft. Dit team is een van de grootste experimentele onderzoeksgroepen die werken aan zelforganiserende op blockchain gebaseerde internetsystemen.

Johan is ook bekend als oprichter van de open-source peer2peer tool Tribler.  Tribler is een opensource-p2p-client, die ooit ontwikkeld is door studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Tegenwoordig werkt een internationaal team wetenschappers uit meer dan twintig organisaties samen aan dit project.

Agenda

  • 19:30 Doors open
  • 20:30 Opening door Rogier Spoor
  • 20:35 Presentatie door Johan Pouwelse
  • 21:20 Vragen
  • 22:00 Sluiting
 
 
 
2024-05-22
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede